Εκφράζομαι και Συνδημιουργώ

Γνωριμία και πειραματισμός με τις τέχνες με στόχο την έκφραση, την δημιουργικότητα και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων για άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

Πρόκειται για επιστημονικά σχεδιασμένα καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπου ο στόχος είναι η δημιουργικότητα κι όχι η θεραπεία, με την κλασσική έννοια του όρου.

Ωστόσο, τα εργαστήρια αυτά έχουν σχεδιαστεί με βάση επιστημονικά ευρήματα και από την κλινική μας εμπειρία με άτομα όλων των ηλικιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

Στον στρατηγικό αυτό σχεδιασμό, λαμβάνονται υπόψη η αλληλουχία των μέσων, η δυναμική της ομάδας, η αλληλεπίδραση με τα υλικά κι άλλες παραμέτρους ενώ ο συντονισμός

των ομάδων γίνεται από καλλιτέχνες οι οποίοι κυρίως είναι και καταξιωμένοι θεραπευτές μέσω τεχνών.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Θα λειτουργήσουν τρία διαφορετικά εργαστήρια που απευθύνονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες: 4ετών έως 11ετών, 12ετών έως 17ετών, και ενηλίκων.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα μουσικά όργανα και θα πειραματιστούν με αυτά, θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά χρώματα και υλικά, θα δοκιμάσουν την δημιουργική κίνηση και τον κόσμο του θεάτρου, ενώ στο τέλος θα υπάρξει μία παρουσίαση των έργων τους.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι εξάμηνη,  σε εβδομαδιαία βάση και σε απογευματινές ώρες.

Για πληροφορίες εγγραφές επικοινωνήστε στο 2117503275, 6934650211, info@psypoint.gr, www.psypoint.gr

Recommended Posts